Vollvo volgend jaar weer in C-poule van Midweekcompetitie

Volleybalvereniging Vollvo heeft de reguliere competitie afgesloten met een gedeelde derde plaats in de C-poule. Op 11 oktober werd met een team dat voor de helft uit invallers bestond, nipt verloren van Flitsend Beeld. Tegen Liever Sportiever werd een set verloren en een set gewonnen.

Op 25 oktober werd, met een invaller-op-het-laatste-moment van Striker +5, de eerste set op het nippertje gelijkgespeeld met 26-26 tegen Touché. De tweede set ging verloren met 21-16. Tegen Oud en Nieuw werden wel alle punten binnengehaald, 27-23 en 31-17.

Op 1 november was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Vollvo stond op dat moment vierde met een kleine voorsprong op nummers 5 en 6. Voor de gemoedsrust (geen degradatiegevaar) was het belangrijk om bij de eerste vijf van de poule te eindigen. Dat lukte door overtuigend van Willy’s Angels te winnen: 30-24 en 39-21. Vollvo eindigde daarmee op de gedeelde derde plaats, achter Striker +5 (zonder puntenverlies) en Dreamteam 2.0, en gelijk met Fris en Fruitig en de Reizende Sterren.

In de nacompetitie speelden we als eerste tegen Dreamteam 2.0. In de wedstrijd in de gewone competitie hadden we de punten nog verdeeld, nu was Dreamteam duidelijk de betere ploeg. Ze wonnen met 29-23 en 25-20.

Op 22 november is de eerste wedstrijd tegen Striker+5, de nummer 1, nog steeds zonder verliespunten.
De eerste set ging kansloos verloren met 39-19 kansloos, maar in de tweede set wist Vollvo nog bijna voor een stunt te zorgen. Het spel ging op en neer en kort voor het einde stond Vollvo nog enige punten voor. Helaas had Striker+5 een goede eindsprint en pakten ze de set alsnog met 26-24.
De tweede wedstrijd speelden we tegen Fris en Fruitig. Een tegenstander die gelijkwaardig was. Dat blijkt ook wel uit de uitslag De eerste set werd met een gelijk spel 26-26 afgesloten. De tweede set verloren we met 23-27.

Op 6 december was de laatste speelavond. Er was nog één wedstrijd af te werken, om 10 uur ’s avonds, tegen de Reizende Sterren. De eerste set won Vollvo ruim met 30-19. In de tweede set golfde de strijd lange tijd heen en weer met in het begin de Reizende Sterren op voorsprong, toen nam Vollvo een voorsprong die weer verloren ging. Op het eind had Vollvo de langste adem en won de set met 24-22. Vollvo heeft daarmee in de nacompetitie 5 punten binnengehaald en eindigde op de 5de plaats in de C-poule.