Vollvo pakt koppositie in midweekcompetitie

Volleybalvereniging Vollvo Oosterbeek heeft in de D-poule van de midweekcompetitie de koppositie gepakt. Op 13 april stond als eerste de wedstrijd tegen Volta 2 op het programma als afsluiting van de eerste competitiehelft. Volta 2 bood in de eerste set weinig weerstand (46 – 13) en Vollvo deed het in de tweede set wat rustiger aan (29 – 16). Daarmee eindigde Vollvo de eerste competitiehelft bovenaan, met 3 punten voorsprong op zowel Lekker Wel als op Willy’s Angels.

De tweede wedstrijd van de avond was tegen Lekker Wel. In de eerste competitiehelft werden tegen Lekker Wel de punten gedeeld, waarbij beide sets met miniem verschil werden afgesloten. Ook nu weer werden de punten gedeeld. De eerste set keek Vollvo al snel tegen een achterstand aan, maar gaandeweg de set kregen we de overhand en uiteindelijk won Vollvo de set. In de tweede set bleek Lekker Wel over de langste adem te beschikken en die set ging, wederom met een minimaal verschil van 1 punt, naar Lekker Wel. We waren het er met Lekker Wel over eens dat het een leuke en spannende wedstrijd was geweest, met een niet onterechte uitslag. Willy’s Angels wist wel de maximale score te halen en kroop twee puntjes dichterbij, op 1 punt afstand.

Op 20 april had Vollvo een relatief makkelijk programma, tegen High Five en tegen De Tegenpartij. Van High Five werd zonder veel problemen gewonnen. De Tegenpartij gaf in de eerste set nog behoorlijke tegenstand (32 – 26), maar wist dat in de tweede set niet vol te houden (38 – 16). Of dat nou aan de plafondverlichting lag of aan de achtergrond van het speelveld? Feit is wel dat in de aanval een glansrol was weggelegd voor de onhoudbare smashes van onze nestor Johan (77 jaar jong), de set-ups van Annet en de all-round acties zowel in de aanval als in de verdediging van Marjolijn (in de midweekcompetitie moet een team minimaal twee dames in het veld hebben staan).

Willy’s Angels wist tegen Lekker Wel een set te winnen en de andere gelijk te houden, waardoor Vollvo de voorsprong met 1 punt uitbouwt tot 2 punten. Lekker Wel hoefde maar een wedstrijd te spelen en liep daarbij drie punten mis, waardoor ze nu op 6 punten achterstand staan.

Vanwege paasvakantie en andere bijzondere dagen (Koningsdag, 4 mei) ligt de Midweekcompetitie stil tot 11 mei. Vollvo komt dan in actie tegen Aevos; Willy’s Angels tegen High Five en Volta 2; en Lekker Wel tegen Volta 2 en Aevos.

Tot slot nog wat actiefoto’s van de wedstrijd tegen De Tegenpartij.